Samenwerking Leger des Heils

Afgelopen dinsdag zijn we langs geweest bij Yvonne Wortelboer van het Leger des Heils aan de Loenermark in Amsterdam Noord. Bij binnenkomst voelde het al als een tweede huis en kregen wij een warm ontvangst van zowel de bezoekers als de vrijwilligers. Het Leger des Heils is een veilige haven voor velen en dat straalde het ook zeker uit.

We zijn langs geweest bij Yvonne om de verbinding op te zoeken met het Leger Des Heils en elkaar in onze doelstellingen te versterken. Tijdens het gesprek gaven wij aan graag in contact te willen komen met de bezoekers van het Leger des Heils om hen te ondersteunen om een baan te vinden.

Yvonne vertelde met een glimlach van oor tot oor hoe mooi het Leger Des Heils is voor de mensen die eenzaam zijn of geen dagbesteding hebben. Zo worden de bezoekers ‘s ochtends verwelkomt met een bak koffie of thee en is er mogelijkheid tot een praatje.

Toen mijn collega Nesrine en ik binnen kwamen bij het Leger des Heils viel het ons al snel op
dat iedereen uniek was, zo kwamen wij onder andere Koning Peter tegen. Hij is binnen het Leger Des Heils geen onbekende. Peter draagt een echte kroon zodat iedereen weet dat hij de koning der koningen is. Zo gaat Peter elke week op en neer naar de Dam en krijgt hij van het Leger Des Heils een kan met koffie mee die hij daar uitdeelt aan mensen die geen dak meer boven hun hoofd hebben.

Zo hebben we nog veel meer verhalen mee gekregen. Yvonne, coördinator in de huiskamer van het Leger Des Heils vertelt hier graag meer over:

Mijn naam is Yvonne Wortelboer, ik werk bij het Leger des Heils als coördinator in de huiskamer van de buurt Amsterdam Noord. Momenteel vervang ik mijn collega Yvonne van Lambalgen tot haar terugkomst. Ik draag het Leger des Heils al heel wat jaren een zeer warm hart toe en vind het dan ook een eer dat ik voor deze prachtige wereldwijde stichting mag werken. Het leger staat voor wat ze geloven. We zijn actief met woorden maar vooral met daden. Doen wat we geloven, is onze slogan.

Mensen hebben aandacht nodig, dit is een levensbehoefte. Eenzaamheid is dan ook een zeer groot probleem in Nederland. De huiskamer heeft als doel mensen met elkaar te verbinden. In onze huiskamer ben je welkom, word je gezien en geaccepteerd zoals je bent. Je bent hier thuis en een geliefd kind van de Vader. Er wordt hier op je gewacht met een kop thee en een luisterend oor, of we doen een spelletje samen en er zijn dagelijkse activiteiten. Hier ben je veilig, hier ben je thuis.

Ik wil graag met Stichting Werkwijzer samenwerken omdat zij bijdragen aan deze levensbehoefte van mensen, het verdrijven van éénzaamheid en mensen weer te integreren in de samenleving. Hoe mooi is dat.

 

Roxanne & Nesrine