Voor gemeente

Zet Werkwijzers in om werkloze bewoners diep in de wijken te bereiken

Wij ondersteunen u in uw participatiebeleid door gebiedsgericht werkwijzers in te zetten die cultuurverschillen overbruggen tussen de gemeenschappen, het stadsdeel en werkgevers.

Focus doelgroepen

Van school naar werk

Wij ondersteunen schoolverlaters en studenten om een stageplek, parttime of fulltime baan te vinden.

Van geen werk naar werk

Wij ondersteunen niet uitkeringsgrechtigden WWérs op actieve wijze om een baan te vinden. Door de verbinding te maken met lokale participatie organisaties komen wij met deze doelgroep van bewoners in contact.

Van werk naar werk

Wij komen ook in contact met werkenden die onder de armoedegrens verdienen, niet genoeg uren maken of een andere baan zoeken. Wij zoeken de samenwerking op met lokale participatie organisaties en schuldhulp om deze doelgroep te bereiken.

  • Santino Wijnaldum – Sleutelfiguur Surinaamse gemeenschap
  • Ineke van der Poel – teammanager WSP
  • Vernon Mahmoed – Projectleider Zuidoost Werkt/Taal Informatie Punt (TIP)
  • Yvette Feist – Accountmanager WSP
  • Priscilla Owusu – Sleutelfiguur Afrikaanse gemeenschap

"Onze werkwijzers werken integraal en outreachend."

Wij doen er alles aan om bewoners te bereiken. Samen met lokale organisaties zoals Politie, GGD, brandweer organiseren wij dialoog avonden om bewoners te bereiken en te informeren over ontwikkelingen in de wijken.

#Zuidoostwerkt is een private en publiekelijke samenwerking tussen werkgevers zoals Johan Cruijf Arena, BAM, Randstad, AM, Makro, ING, UWV, de Gemeente Amsterdam, WPI, WSP, ROC van Amsterdam en het stadsdeel bestuur Zuidoost.

Nieuwsgierig naar Werkwijzers voor uw Gemeente?