Onze missie

Stichting Werkwijzer naar Werk vindt het belangrijk dat alle werkloze bewoners kunnen participeren in de maatschappij in een functie die bij hem/haar past.

Wij stimuleren bewoners om actief deel te nemen aan onze banen events, taalcursussen, opleidingen en sollicitatieworkshops.

Wij staan voor versterken, overbruggen en verbinden

Wij versterken

Wij werken nauw samen met lokale stichtingen, kerken en maatschappelijke organisaties met als doel om in contact te komen met werkloze bewoners die opzoek zijn naar werk en brengen hen vervolgens in contact met lokale gemeentelijke instellingen zoals de stadsloketten. 

Wij verbinden en overbruggen

Onze werkwijzers spreken de taal en kennen de normen en waarden van hun cultuur als geen ander. Een werkwijzer is een werkzoekende die opgeleid wordt om andere werkzoekenden in soortgelijke gemeenschap/doelgroep te ondersteunen naar werk. Een werkwijzer heeft het vertrouwen van de bewoners binnen zijn/haar eigen gemeenschap/doelgroep en weet daardoor de persoon in beweging te brengen.

Werkwijzers sluiten aan bij bewonersverenigingen, lokale organisaties, buurthuizen, kerken, moskeeën, stichtingen en dialoog avonden telkens gericht op specifieke gemeenschappen. Zij worden ingezet om bewoners die niet in beeld zijn bij de gemeente te bereiken.

Werkwijzers vervullen een brugfunctie tussen de gemeenschap, gemeente, politie en werkgevers. Zij weten als geen ander wat nodig is om cultuurverschillen te overbruggen.

Onze
kernwaarden

Inclusiviteit

Wij ondersteunen iedereen om een baan te vinden. Elke bewoner is welkom zich aan te melden ongeacht opleiding, werkervaring, afkomst, geloofsovertuiging en leeftijd.

Resultaatgericht

Wij gaan voor resultaat! Wij stellen hen persoonlijk voor aan werkgevers en op vacatures die bij hen passen. Bovendien geven wij hen sollicitatietips op maat zodat zij het verschil maken!

Vernieuwend

Scherpe focus op wat de kracht is van de werkzoekende. Daarnaast leiden wij werkzoekenden op tot Werkwijzers met als doel om andere werkzoekenden in soortgelijke situaties te bereiken en ondersteunen naar werk.

Op maat

Wij geloven dat iedereen uniek is! Een oplossing voor een uitdaging bij een werkgever. Kandidaten worden individueel begeleid en het uitgangspunt is een nieuwe baan! Waar anderen stoppen gaan wij verder.

Je draai vinden

Stichting Werkwijzer naar Werk staat voor u klaar! U kunt bij ons terecht met vragen over: Het CV, solliciteren, vacatures, werkgevers. motivatiebrief schrijven en voor actieve ondersteuning om een baan te vinden.

Hulp
nodig?

Vacatures en stages

Op zoek naar een betaalde baan, vrijwilligerswerk of stageplek bij Stichting Werkwijzer naar Werk? Meld je aan en geef bij de omschrijving aan dat het om een interne functie gaat.

Stuur een bericht

Stuur ons een bericht. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op. U kunt ons ook zelf benaderen. Kijk op deze pagina voor onze contact gegevens.