De grote oversteek naar werk

Donderdag 25 Augustus werden wij uitgenodigd door de organisatie Werken voor Elkaar om ons aan te sluiten op een boottocht van Zaandam naar Amsterdam. Deze boottocht was speciaal georganiseerd voor de werkzoekenden met de doelgroep 50+. Aan boord konden de werkzoekenden in gesprek met arbeidsmarktexperts of werkbemiddelaars uit de regio’s Groot-Amsterdam en Zaanstreek-Waterland. Op de boot waren verschillende workshops waar de werkzoekenden zich voor konden aanmelden.

Nesrine en Roxanne zijn de gehele boottocht van 3 uur aanwezig geweest waarbij zij aan één stuk door gesprekken van 10 minuten hebben gevoerd met verschillende werkzoekenden. Zo hebben zij in de 10 minuten de werkzoekenden op een snelle manier leren kennen met het doel hen te ondersteunen met het vinden van een baan. De gesprekken waren erg doelgericht en vergelijkbaar met het concept van een speeddate.

De Grote Oversteek naar Werk is een laagdrempelige en mooie manier om de recruiters en jobhunters in contact te brengen met de werkzoekenden. Zo komt iedereen aan het woord en kan er doelgericht gekeken worden naar zowel de verwachtingen van de werkzoekenden als de jobhunters en recruiters.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over dit concept en de uitvoering hiervan. Zo zijn wij in contact gekomen met nieuwe kandidaten die wij gaan ondersteunen bij het vinden van een baan, maar ook met andere jobhunters en recruiters. Een mooie verbintenis tussen twee partijen.

-Nesrine & Roxanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment