Mini speedmeet ‘Op naar Werk’

Vrijdag 11 november vond de mini speedmeet georganiseerd voor de buurtbewoners van de Kleine Wereld in Amsterdam Noord plaats. Na een drukke periode van plannen en organiseren was de grote dag eindelijk aangebroken.

Na de speedmeet van Roxanne Langereis bij het Leger des Heils, was het dit keer aan mij, Nesrine,  om een succesvolle speedmeet neer te zetten. Samen met mijn collega Oumaima Douiba was ik druk in de weer om alles tot in de puntjes te regelen. Van het benaderen van de werkgevers tot het vullen van de goodiebags.

De werkgevers die aanwezig waren hadden wij zorgvuldig uitgekozen op basis van een enquête die wij in de buurt van Stichting Al Houda hadden afgenomen. De branches gezondheidszorg & welzijn, ICT, handel en dienstverlening en transport & logistiek werden het meest gekozen door de buurtbewoners.  Op basis van deze informatie besloten wij de organisaties; Manpower, Madeliefje Thuiszorg, ICT Vanaf Morgen en Bureau Verkeersregelaar Nederland uit te nodigen. Vol enthousiasme sloten zij aan bij de speedmeet om de werkzoekende buurtbewoners te ontvangen.

Samen met Mohamed Atrar, moskeevoorzitter van Stichting Al Houda, kwam deze speedmeet tot stand. “Er wordt niet vaak wat georganiseerd voor de buurtbewoners”, gaf Mohamed aan. Aan ons de eer om de eerste speedmeet te organiseren. De gastvrijheid en het enthousiasme van Mohamed maakte het een positieve ervaring om samen wat moois neer te zetten voor de buurtbewoners.

Een moskee is een plek waar mensen zich even kunnen terugtrekken van de dagelijkse sleur, een plek waar mensen tot rust kunnen komen en waar verbintenis centraal staat. Deze verbintenis wilde wij ook graag creëren; een safe space voor de buurtbewoners waardoor zij op een laagdrempelige manier in contact konden komen met de werkgevers na het vrijdagmiddag gebed.

Onder het genot van een kopje atay en Marokkaanse koekjes kregen de werkgevers de gelegenheid om in contact te komen met de buurtbewoners. Hieruit zijn mooie verbindingen ontstaan, tussen zowel de werkzoekenden als de werkgevers onder elkaar. Wij kunnen niet wachten om nog meer van dit soort momenten te creëren voor de buurtbewoners.

 

-Nesrine Boumejjane

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment