Kennismaking en sollicitatietraining bij Stichting Malak

Stichting Malak.
Dinsdag 29 november zijn Nesrine en Roxanne langs geweest bij Stichting Malak om een presentatie te houden over Stichting werkwijzer naar werk.
Bij ons eerste kennismaking was Fatima Ouahou erg geïnteresseerd in onze werkwijze die wij verrichten bij Stichting werkwijzer naar werk. Zij wou graag dat wij kennis gingen maken met hun bezoekers. Zo komen we uit op dinsdag 29 november. Nesrine en Roxanne komen binnen bij Stichting Malak en zien dat iedereen druk bezig is. Fatima had voor zowel ons als de bezoekers een heel ontbijt geregeld, van salades tot fruitschalen heerlijk was het!

De presentatie begint.. we leggen uit wat de stichting voor de bezoekers kan betekenen en waarin wij hen kunnen ondersteunen/begeleiden. Er word enthousiast gereageerd op onze presentatie en de vragen beginnen binnen te stromen. Zo geeft iemand aan dat zij heel graag aan de slag wilt in de kraamzorg maar niet de juiste papieren hiervoor heeft. We geven al snel aan dat wij wat voor haar kunnen betekenen. Er zijn immers veel mogelijkheden om een leerwerktraject te doen in de kraamzorg, waarbij je zowel studeert als werkt in de praktijk. De gegevens worden uitgedeeld om een intake gesprek in te plannen. We geven aan dat we volgende week woensdag ook aanwezig zullen zijn om een sollicitatietraining te geven en dat een ieder van harte welkom is.

Woensdag 7 December: Sollicitatietraining
Half 10 komen Nesrine, Roxanne en Oumaima aan op locatie en maken zich klaar voor de training. De vrouwen komen tussendoor naar binnen en er word door Faiza een heerlijk ontbijt klaar gemaakt. Ondanks dat het een regenachtige dag was , was er toch een groep vrouwen gekomen. Voor de sollicitatietraining hadden wij voor iedereen een sollicitatiewerkboek uitgeprint. Hierin stonden 11 vragen. Zodra de training begint bespreken we vraag na vraag, waarbij ze voor elke vraag 5 minuten de tijd hebben om deze in te vullen. Nadat de vraag is ingevuld bespreken we hem. Daardoor komen de vrouwen achter heel veel dingen van elkaar waarbij zij elkaar helpen en doorvragen hoe zij dit zouden oplossen. Na 2,5 uur is de training voorbij en vragen wij de deelnemers hoe zij het ervaren hebben en of wij hun verder kunnen ondersteunen. Tot slot maken wij nog een foto met Fatima en bespreken we hoe zij het heeft ervaren. Fatima gaf al snel aan dat zij dit in de toekomst meerdere keren wilt organiseren, omdat de deelnemers hier heel veel van kunnen leren en ook heel veel aan de informatie hebben.

Roxanne en Nesrine hebben deze twee ochtend delen als erg fijn ervaren ondanks dat dit hun eerste keer presenteren was en werden zij met open armen ontvangen door Stichting Malak. Hierdoor was de spanning er al snel af. Nesrine en Roxanne hopen in de toekomst op meerdere locaties een training te mogen geven om de bewoners uit Amsterdam Noord te leren kennen en te ondersteunen met het vinden van een baan.

-Roxanne