Op naar 2023

Het einde nadert van 2022. Wat is het jaar snel gegaan.

In juni zijn wij begonnen als sleutelfiguren/ jobhunters bij Stichting werkwijzer naar Werk en in een korte tijd hebben wij al veel mooie dingen mogen doen en zien.

Zo heeft Roxanne in september haar eerst speedmeet mogen organiseren; ‘Over de drempel’ aan de Loenermarkt bij het Leger des Heils. Voor de speedmeet nodigde Roxanne de volgende werkgevers uit; Pantar, PDZ-uitzendbureau en Bureau Verkeersregelaar Nederland. Het doel was om op een leuke actieve wijze de werkzoekenden in contact te laten komen met de werkgevers.

Nesrine heeft haar eerste speedmeet “Op naar Werk” mogen organiseren bij Stichting Al Houda, de focus lag hierbij op de buurtbewoners van de Kleine Wereld en de bezoekers van de moskee. Ook Nesrine had drie werkgevers uitgenodigd; Madeliefje thuiszorg, ICT vanaf Morgen en Bureau Verkeersregelaar Nederland. Het werd een mooie dag waarbij de doelgroep in contact kon komen met de werkgevers en zo hun eigen weg naar wek konden vinden. Vandaar ook de naam “Op naar Werk”. Er zijn hieruit mooie gesprekken en verbindingen ontstaan.

Samen hebben wij ook een kennismaking tussen Stichting Malak en Stichting Werkwijzer naar Werk mogen realiseren voor de bezoekers van Stichting Malak. Bij deze kennismaking presenteerde wij aan de werkzoekenden wat wij voor hen konden betekenen en waar wij hen bij konden ondersteunen. Na de kennismaking hadden wij direct een sollicitatietraining ingepland en de week daarop vond de sollicitatietraining plaats, waar ook veel behoefte aan was vanuit de werkzoekenden.

In 2022 hebben wij zelf ook verschillende events bezocht van onze collega’s. Een terugblik op deze events kun je terug vinden in onze blogs. Dit jaar hebben we ook veel participaties organisaties bezocht in Amsterdam Noord om de samenwerking aan te gaan en zo elkaar te versterken in onze doelstellingen. En natuurlijk ook niet te vergeten; onze kandidaten waarbij wij samen de uitdaging aangingen om een nieuwe baan te vinden, en dit is gelukt!

Wij kijken met een positieve blik naar 2023 om nog meer werkzoekenden bewoners te mogen ondersteunen met het vinden van een baan en ook om nog méér mooie evenementen te organiseren voor de werkzoekenden bewoners van Amsterdam Noord.

Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar,

Roxanne en Nesrine