Over de drempel bij het Leger des Heils

Het is zover; ‘’over de drempel’’ 29 September bij het Leger des Heils aan de Loenermarkt in Amsterdam Noord.
Spannend is het wel want het is immers het eerste event dat ik ooit heb georganiseerd voor de werkzoekenden bewoners uit Amsterdam Noord. Het was een spannende periode, want ik had nog nooit een event georganiseerd.
Een tijd geleden kwamen Nesrine en ik in contact met Yvonne Wortelboer de coördinator van de huiskamer van het Leger des Heils. Zoals je al eerder in onze blog over het Leger des Heils hebt gelezen is het Leger des Heils een organisatie waar je met open armen word ontvangen alsof je binnen stapt bij je tweede huis.
Dit was ook de reden dat ik mijn event wilde organiseren bij het Leger des Heils. Ik wilde dat de werkzoekenden hetzelfde gevoel mee konden krijgen zoals ik deze heb ervaren en ook de locatie konden inzien. Omdat zij normaal gesproken niet zo snel kennis zouden maken met het Leger des Heils.

Samen met Oumaima ben ik in de omgeving van het Leger des Heils gaan flyeren waaruit we mooie gesprekken hebben gevoerd met de bewoners uit Amsterdam Noord.

De dag is aangekomen het is 29 september.. met een beetje spanning en zenuwen sta ik op. Nu is het dan zover ik kan niet meer terug. Het is 10 uur mijn collega’s en ik zijn aangekomen en de voorbereidingen gaan van start. De ballonnen worden opgeblazen de locatie wordt aangekleed de koffie en thee staan klaar het feest kan beginnen! Het is inmiddels 11 uur, de werknemers komen binnen lopen we hadden namelijk drie werkgevers uitgenodigd waaronder:
• PDZ uitzendbureau
• Pantar
• Bureau Verkeersregelaar Nederland.

De werkgevers maken hun tafel klaar om hun bedrijf te presenteren en we maken nog een praatje met z’n allen om te bespreken wat we kunnen verwachten vandaag. Ook komt Fruit en Nootjes binnenlopen, we hebben hun gevraagd om vandaag aanwezig te zijn. Souhail en Haitam komen ons namelijk vandaag voorzien van een lekker stuk vers fruit.

Het is 12 uur en nu gaat het dan echt beginnen. Ik roep de werkgevers bijeen en doe mijn toespraak. Ik bedank de werkgevers voor hun komst en laat de werkzoekenden maar binnenstromen!

Bij binnenkomst staat mijn collega Geneva, zij ontvangt de bezoekers bij de ingang en geeft de bezoekers aan welke bedrijven er aanwezig zijn en voor welk bedrijf zij zicht graag willen aanmelden.
We hebben namelijk de werkgevers gelabeld doormiddel van een kleur. De bezoekers kregen de kleur aangewezen waarna hun naam word genoteerd zodat de werkgever de geïnteresseerde kan herkennen doormiddel van de kleur en zij op de werkzoekenden konden afstappen.
• PDZ = Blauw
• Bureau verkeersregelaar Nederland = Roze
• Pantar = Groen
De werkzoekenden hebben leuke en mooie gesprekken gevoerd met de aanwezigen werkgevers. Na afloop kreeg de werkzoekende een goodiebag die vol zat met verschillenden spullen die zij nodig hebben voor de voorbereiding van een sollicitatiegesprek.

Het was een hele mooie dag de zon scheen en we hebben kennis gemaakt met de werkzoekenden bewoners uit Amsterdam Noord. Die wij nu middels actieve bemiddeling gaan ondersteunen naar een (nieuwe) baan!

Onze sleutelfiguren / jobhunters organiseren meerdere events in het jaar dus hou onze agenda in de gaten. Eerdaags organiseert mijn collega Nesrine een event in de buurt van stichting Al Houda.

Dus wie weet zie ik je daar.

Krijg via onderstaande link een beter beeld hoe de dag eruit zag.

Roxanne

https://www.instagram.com/reel/CjIbbnFo0wT/?utm_source=ig_web_copy_link