Vrouwen Talenten dag #Gelijkekansen

In het kader van internationale vrouwendag organiseerde Stichting Werkwijzer naar Werk in samenwerking met Stichting Malak de vrouwen talentendag #gelijkekansen op dinsdag 7 maart 2023. Stiching Malak zet zich in voor vrouwen door hen aan te zetten tot maatschappelijke participatie, emancipatie en zelfredzaamheid middels activiteiten.  Stichting Werkwijzer naar Werk ondersteunt de bewoners uit Amsterdam Noord om een baan te vinden middels actieve bemiddeling, zo stimuleren zij de bewoners om actief deel te nemen aan o.a. banen events en sollicitatietrainingen.

 

 

Door de krachten te bundelen hebben wij een mooie samenwerking kunnen realiseren.  Door het grote vrouwennetwerk van Stichting Malak en het netwerk van werkgevers/werkzoekenden van Stichting Werkwijzer naar Werk te koppelen hebben wij verbintenis kunnen creëren tussen de werkzoekenden en de werkgevers.

De vrouwen talenten dag #gelijkansen vond plaats op Het Groene Veld, een geliefde locatie voor veel bewoners die op eigen initiatief de locatie onderhouden, kunst maken en activiteiten organiseren voor de omringende bewoners. Verschillende organisaties hebben zich in deze creatieve broedplaats gevestigd, waaronder Stichting Malak. Fatima Ouahou, oprichtster en voorzitter van Stichting Malak vertelde ons vol enthousiasme hoe we de veelzijdige locatie zouden kunnen inzetten voor ons event. Met toestemming van de coördinator van de locatie stond het al snel vast. Dinsdag 7 maart van 10:00 uur tot 14:00 zouden de bezoekers verwelkomt worden op het terrein. We verwachtten zo een +/- 100 bezoekers.

 

Na veel voorbereidingen was het dan eindelijk zo ver. De locatie stond vast, het programma zat vol met leuke workshops, en de werkgevers waren erg enthousiast. Op basis van de voorkeuren van de doelgroep nodigde wij de werkgevers; Madeliefje Thuiszorg, Monkey Moves, Vrijwilligers Centrale Amsterdam, Calibris, Onderzoeksbureau Muzus en Educatief Centrum Oost uit. De werkgevers pakten uit en versierde de tafels met promotiemateriaal zoals; canvas tasjes, rugzakken , flyers, pennen, en notitieboeken voor de bezoekers.

 

Ook werden er verschillende workshops georganiseerd. Zo was Dress For Success aanwezig om een aantal vrijwilligers een persoonlijke stylingsessie te geven waarbij zij 3 gratis outfits weg gaven. Jolanda Bot, werkzaam bij Stichting Malak, gaf de bezoekers een mindfulness sessie. Daarop aansluitend kregen de bezoekers een sound bath sessie van… verschillende klanken vulde de zaal en de deelnemers sloten hun ogen voor de full expierence.

 

 

De catering werd verzorgd door Stichting Malak, verse soep en heerlijke hapjes gemaakt door de vrijwilligers werden geserveerd. Ook stonden er twee kratten met vers fruit klaar voor de bezoekers verzorgd door Fruit en Nootjes. Barista Lonneke en eigenaresse van Coffee on The Rol was ook aanwezig om de bezoekers en werkgevers te voorzien van een kopje koffie of thee.

                             

 

Tijdens de vrouwen talenten dag kregen de bezoekers een stempelkaart, bij een volle stempelkaart maakte de bezoekers kans op verschillende prijzen. De stempels werden gegeven door de werkgevers. Zo wilde wij de bezoekers stimuleren om een kijkje te nemen bij alle werkgevers.

De prijzen werden uitgereikt door stadsdeelvoorzitter Esther Lagendijk. Zij vertelde tijdens haar speech hoe zij zelf gemotiveerd en geïnspireerd is geraakt om het werk te doen wat zij nu doet, het belang van zelfredzaamheid als vrouw en het vinden van je eigen motivatie en inspiratie.

 

Het was een event vol inspirerende vrouwen en verbintenis. Wij hopen dat de bezoekers geïnspireerd en gemotiveerd zijn geraakt, mooie connecties hebben kunnen maken met de werkgevers, maar ook met elkaar en vooral een leuke dag hebben gehad. De fijne samenwerking tussen Stichting Werkwijzer naar Werk en Stichting Malak resulteerde in een succesvolle dag.

 

– Nesrine

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment