Radio Recogin interview met Dirk de Jager en Priscilla Owusu

In samenwerking met Radio Recogin werden Dirk de Jager en ik woensdag 1 december live digitaal geïnterviewd. Wij kregen de mogelijkheid om te vertellen over Zuidoost Werkt en de werkgelegenheid gericht op kansen voor de Ghanese inwoners in Amsterdam Zuidoost.

In het interview werden er verschillende vragen gesteld omtrent het doel, de aanpak en aanmelding procedures van Zuidoost Werkt. Inmiddels hebben 692 mensen uit Amsterdam Zuidoost binnen twee jaar werk gevonden via het initiatief Zuidoost Werkt. De aanpak is mede succesvol door de inzet van de verschillende sleutelfiguren. Dat is dan ook de reden geweest waarom ik deelnam aan het interview. Als sleutelfiguur ben ik de verbinder tussen de gemeente, organisaties, instanties, buurthuizen, kerken en de bewoners van Amsterdam Zuidoost. Ik leg de contacten en weet ondertussen ook wat voor soort problematiek er speelt binnen de Afrikaanse gemeenschap.

Men die opzoek zijn naar een baan kan zich bij Zuidoost Werkt aanmelden. Wij helpen iedereen met de hulpvraag “Ik ben op zoek naar werk”, of dat nu is van werk naar werk, van school naar werk of van geen werk naar werk. Wij zijn laagdrempelig en iedereen uit Zuidoost is welkom, ongeacht de situatie. Of je nu laag of hoog opgeleid bent, de Nederlandse taal niet goed beheerst, geen diploma hebt of problemen in je privésituatie hebt: wij gaan samen met onze kandidaten op zoek naar oplossingen. Dit doen wij samen met diverse maatschappelijke partners.

Er zijn drie manieren van aanmelden:

  1. Door te bellen naar: 0640731018
  2. Whatsapp naar 06-18536700
  3. of een mail te sturen naar zuidoostwerkt@amsterdam.nl

Als je je hebt aangemeld, krijg je een telefonisch / digitaal (coronaproof) intakegesprek. We kijken of je direct aan het werk kunt of dat je (via onze maatschappelijke partners) eerst ergens anders hulp bij nodig hebt, bijvoorbeeld in het geval van schulden. Wij zoeken samen met onze kandidaten naar de juiste oplossing.

Ik kreeg ook de mogelijkheid om mijn tegenslagen en succesverhalen te delen met de kijkers en luisteraars. Tot slot afgesloten in het Ghanees om iedereen die opzoek is naar een baan te bemoedigen om zich aan te melden bij Zuidoost Werkt!