Energie banenmarkt event in #Amsterdam Noord #dewiekslag

Vrijdag 24 juni gebeurde er wat bijzonders in de Molenwijk, in stadsdeel Amsterdam Noord. Op het veld bij de Wiekslag dat normaal gesproken leeg staat, werd er druk gewerkt om tenten en kraampjes op te zetten voor het energie (transitie) evenement. Het thema van de energie (transitie) banenmarkt was  duurzaamheid, een thema dat verassend veel mogelijkheden biedt voor de werkzoekende bewoners uit Amsterdam Noord.  Na een heerlijke authentieke Marokkaanse lunch stond iedereen om 13:00 uur paraat om de bewoners van Amsterdam Noord te ontvangen. Het springkussen was opgeblazen, de frieten van de Mayoneurs werden alvast gebakken, en de hoofdprijs van de bingo werd goed verstopt. Niet algeheel onbelangrijk. De aanwezige werkgevers stonden te popelen om de werkzoekende bewoners te ontmoeten, en elk kraampje zag er uitnodigend uit. Zo kregen de aanwezigen de mogelijkheid om bij CV Meesters hun CV te upgraden, en bij Pantar konden zij gratis hun fiets laten maken.

Younes Finani, gastheer van het evenement zorgde voor een leuke sfeer voor alle aanwezigen en leidde enthousiast de bingo waarbij hij ook één exemplaar van zij boek;  Johannes uit de Jordaan weg gaf. Bezoekers stroomde binnen en de nieuwsgierigheid werd gewekt bij de bewoners. Voor iedereen stond er vers fruit klaar bij Fruit en Nootjes waar voornamelijk door de kinderen enthousiast een banaan of een peer meegepikt werd. Naast de kraam van Fruit en Nootjes stonden de sleutelfiguren van Amsterdam Noord als aanspreekpunt voor de werkzoekende bewoners. Ook de jobhunters en coaches van het Jongerenpunt waren druk in de weer om de aanwezigen op het event te begeleiden naar de verschillende bedrijven.

Het event bracht vooral veel verschillende partijen bij elkaar en verbintenis stond deze middag centraal. Verbintenis tussen de buurtbewoners, werkzoekende en tussen de bedrijven zelf. Een mooie eerste start voor een eerste banenmarkt in de wijk. Het enthousiasme van zowel de bedrijven als de bezoekers maakte het een mooie dag voor de Molenwijk.