Certificaat uitreiking MDT the Main Character

Op vrijdag 24 november van 17:00 u tot 18:00u vond de MDT-certificaten uitreiking plaats bij het Huis van de Wijk Waterlandplein. Deze bijeenkomst markeerde het einde van het MDT-project voor de deelnemende kandidaten, die hun certificaten in ontvangst kwamen nemen. Het MDT heeft 4 onderdelen gehad dat zijn; money zaken, netwerken, carrière en metal health. Netwerken was een zeer interessante bijeenkomst waar veel jongeren mee gingen in het verhaal. Bij netwerken kwamen jongeren erachter dat je netwerken eigenlijk overal voor nodig hebt en dat je het veel toepast in het dagelijkse leven. De jongeren gaven als terugkoppeling dat ze het superleuk vonden en graag meer willen weten over netwerken.

Money zaken heeft de deelnemers veel inzicht in hun uitgaven gegeven. Wat we hebben opgemerkt is dat jongeren helemaal niet bewust zijn hoe veel geld ze binnenkrijgen, wat ze met het geld doen en hoe ze verstandiger met hun geld kunnen omgaan. We kwamen erachter dat een levensverzekering heel belangrijk is voor de toekomst. Ook hebben we gezien dat mannen zuiniger zijn dan vrouwen. Carrière is gegeven door Lesley het was een superleuke ervaring. Een aantal jongeren hebben zelf een businessplan gemaakt die ze hebben uitgevoerd. De gesprekken waren zeer informatief. Je merkt dat zowel dames als heren vaak hun eigen onderneming willen. Maar toch komen velen erachter dat het niet zo makkelijk is zoals het lijkt en besluiten dan toch voor een werkgever te gaan werken.

Het doel van het MDT-project was om de deelnemende kandidaten te leren hoe ze succesvol worden, hoe je rijk van binnen wordt en hoe je jouw netwerk vergroot. Uiteindelijk hebben wij mooi deze doel gehaald en zijn we te weten gekomen door terugkoppeling van jongeren dat ze veel hebben geleerd van de MDT-project en het zeer leuk vonden. Ook kregen de kandidaten in zomer 2023 een gratis excursie naar Walibi. Aansluitend hierop was de certificaten uitreiking die afgelopen november plaats had gevonden. De MDT-certificaten uitreiking bij het Huis van de Wijk Waterlandplein was niet alleen een afsluiting van een succesvol project, maar ook een viering van groei, verbinding en prestaties. De deelnemers verlieten de bijeenkomst niet alleen met een certificaat op zak, maar ook met versterkte vaardigheden, waardevolle ervaringen en nieuwe connecties die hen zullen begeleiden op hun pad naar verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling.